A Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően megújult a Művelődési Házunk tetőszerkezete

A Magyar Falu Program “A nemzeti  és helyi identitástudat erősítése” című, MFP-NHI/2019 kódszámú pályázati kiírásra 2019 májusában, még az előző önkormányzati vezetés által összeállított és beadott pályázatunk megfelelt a pályázati kiírásban meghatározott tartalmi értékelési szempontoknak, ezért önkormányzatunk 14.964.157 Ft támogatásban részesült.

A  felújítás keretében a Művelődési Ház és Könyvtár tetőszerkezetének és fedésének felújítása valósult meg. A művelődési ház többféle célcsoport számára kínál színvonalas kulturális, hagyományőrző, sport és civil programokat, melyek az Ipoly menti térség és a határon átnyúló településekről is egyaránt vonzza a célközönséget. A felújítás által az állandó jelleggel kisebb javításokra költött összegek a fenntartónál maradnak, így a továbbiakban újabb programok megszervezésére is átcsoportosíthatók.

A tetőfelújítás a pályázati kiírással összhangban hozzájárul településünk közösségi tereinek fejlesztéséhez, amely elősegíti a közösség megerősödését, a vidéki azaz a Dunakanyar és a Börzsöny kultúrájának fenntartását.