Te is lehetsz iskolaőr!

Mindjárt becsengetnek. A diákok még csak pihenjenek, ez az idő az övék, de TE, mint leendő iskolaőr, már készülhetsz az iskolakezdésre. 🛎 Első körben egy elméleti és gyakorlati rendészeti, pedagógiai, pszichológiai képzésen veszel részt, miután az egészségügyi, pszichológiai és fizikai felmérésen megfeleltél. A tanulók, az iskolában dolgozó pedagógusok, illetve a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő alkalmazottak számára fogod megteremteni a biztonságos környezetet. Ez nem könnyű feladat, szót kell érteni a gyerekekkel és a felnőttekkel is. Sajnos azonban vannak helyzetek, amikor a szavak nem segítenek. Tavaly szeptember óta számos esetben kellett közbeavatkozni, hogy ne alakuljon ki verekedés. Akadt olyan is, amikor a pedagógusokkal vagy más tanulókkal szemben fenyegetően fellépő szülők okozta konfliktust kellett elhárítani.

A te dolgod lesz az is, hogy megakadályozd, ha a kerítésen átnyújtva idegenek drogot, alkoholt vagy cigarettát próbálnak a tanulóknak adni.

Röviden, az lesz a feladatod, hogy jelenléteddel megelőzd az iskolai erőszakot. Ez egy nemes és felelősségteljes feladat. 💪

Ehhez minden szakmai támogatást megkapsz, rendszeresen képzéseken veszel részt, az oktatási intézménnyel együtt folyamatosan elemezzük az iskolaőrök tapasztalatait, konfliktushelyzeteket. Reggel a gyerekeidet még útba indíthatod, és értük is tudsz menni vagy akár edzésre elvinni őket, mert a munkaidőd az iskola ritmusához igazodik. A közeli iskola a közlekedésedet is megoldja, egyben előny a helyismereted szempontjából is. És amikor nincs suli, akkor is számítunk rád a strandokon vagy nagyobb rendezvényeken a bűnmegelőzési kollégákkal.

Már közel 480 iskolaőr segíti a tanulók és a pedagógusok hétköznapjait. A rendszer jól működik, olyannyira, hogy további iskolák szeretnének csatlakozni. Ezért most 100 iskolaőrt veszünk fel, ebből már 55 augusztusban megkezdte a képzést. Még van helyünk.

Te is lehetsz iskolaőr! Minden gyerek Alexa nénije vagy Ervin bácsija. 💙

Részletekről itt tudsz tájékozódni. https://www.police.hu/hu/iskolaor