I-4 – Ipolyvölgye Fesztivál

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Projekt címe:  I-4 – Ipolyvölgye Fesztivál (SKHU/WETA/1801/1.1/010)

Pályázatunk célja az Alsó Ipolymenti települések határ menti turizmusának növelése, kultúrájának és hagyományainak megőrzése, amelyet különböző tematikájú fesztiválok, önkormányzatok és civil szervezetek közti közös megszervezésével szeretnénk megvalósítani. A fesztiválsorozatnak az I-4 – Ipolyvölgye Fesztivál nevet adtuk. A 2021-ben megvalósuló négy fesztivál helyszíne Ipolydamásd, Helemba, Ipolyvisk és Letkés települések lesznek, a határ két oldalán.

További célunk olyan hiánypótló rendezvények megvalósítása éves szinten hosszú távon a régióban, amelyeknek várhatóan magas a látogatottsága, emelik a régió turisztikai látogatottságát is.

A fesztiválok hosszútávú célja a határ menti települések közt kialakult sokéves nemzetközi együttműködés folytatása és megerősítése, a régió széleskörű propagációja a kultúra és a turizmus terén, a határ mentén élő polgárok minden korosztályának bevonása a kulturális programokban való aktív részvételre. Fontos összekötő pontja a fesztiváloknak az Ipoly-hidak.

A fesztiválok témája különböző, helyszínenként változó. Tartalmazzák a színes kulturális rendezvényeket, hagyományőrző rendezvényeket, különféle sport és családi programokat, tematikus kiállításokat, irodalmi és zenei programokat, turisztikai és természetvédelmi témájú előadásokat, elsősorban a határ menti lakosság és egyben a rendezvények résztvevői számára. Fontosnak tartjuk a rendezvények széleskörű propagálását a minél nagyobb látogatottság elérése céljából, a rendezvények folytatását a következő években is, ezzel emelve a határ menti régió látogatottságának fokozatos növekedését.

Sajtóközlemény:

I-4 – Ipolyvölgye Fesztivál sajtóközlemény (.pdf)

Kapcsolodó linkek:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

www.skhu.eu

www.rdvegtc-spf.eu

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.”
„A jelen honlap tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.“

[/vc_column_text][vc_single_image image=”1955″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”img_link_large”][/vc_column][/vc_row]