„KUTYAKÖTELESSÉG”

Tisztelt Letkési Lakosok!

Az utóbbi időszakban ismét megszaporodtak azon lakossági bejelentések, melyek szabadon kószáló kutyák miatt hivatalunkhoz érkeztek. Felhívjuk minden kutyatulajdonos figyelmét, hogy a háziállatok szökésének megakadályozása az állattartó feladata! Ha a házi kedvenc másoknak okoz riadalmat, kellemetlenséget, esetlegesen sérülést, az hatósági eljárást és a tulajdonos felelősségre vonását vonja maga után.

Ajánlom minden kutyatartó tulajdonostársam figyelmébe a NÉBIH alábbi linken megtalálható kiadványát, melyben mindezekről széleskörű tájékoztatást kapnak:

https://portal.nebih.gov.hu/documents/10182/1055767/kutyatartasi_kezikonyv_2018_2kiad_ON.pdf/6139612a-1f45-305d-93f5-9e103cc3a970

Sajnos az utóbbi időben kaptunk olyan bejelentést is, mely házi kedvenc elleni támadásról szólt. Az alábbi képek tanúsága szerint virslibe szögeket, csavarokat rejtett az elkövető és azt bedobta olyan ingatlan(ok) udvarára, kertjébe, ahol házi kedvenc is él. Az eset kapcsán rendőrségi feljelentés történt, jelenleg a nyomozás folyamatban van.

Kérem, legyenek körültekintőek! Figyeljenek házi kedvencük testi, lelki épségére és fokozottan ügyeljenek szökésének megakadályozására!

Ez mindannyiunk érdeke!

Tisztelettel,
Huszák Tamás
polgármester